1. Plan je maaltijden vooraf
Wanneer je maaltijden vooraf plant, bijvoorbeeld voor een week, bespaar je heel wat tijd. Je kan de maaltijdplanning altijd nog wat aanpassen wanneer het opeens anders loopt, maar dan is er wel iets waar je altijd op kan terugvallen.
2. Ga voorbereid naar de supermarkt
Wanneer je vooraf je maaltijden plant, kan je ook gericht producten kopen in de supermarkt. Je kunt de voedingswaarden vooraf online checken.
3. Breng variëteit in je eiwitarme dieet
Elke dag hetzelfde eten kan saai worden en moeilijk vol te houden zijn. Probeer eens iets nieuws of voeg nieuwe smaken (bv. kruiden) toe aan bestaande recepten. Bekijk het aanbod aan Hellowpro recepten.
4. Kook meerdere porties en bewaar ze in de koelkast of vriezer
Wanneer je even geen tijd hebt om een eiwitarme maaltijd te koken, zorg dan dat je enkele lekkere voorgemaakte opties hebt klaarstaan in je koelkast of vriezer. Label de porties met het eiwitgehalte en de bereidingsdatum. Zelfbereid eiwitarm witbrood kan bijvoorbeeld tot 1 maand in de vriezer worden bewaard.
5. Bewaar eiwitarme voedingsmiddelen in een aparte kast
Wanneer je de kast met eiwitarme voedingsmiddelen opent, zal je minder snel verleid worden om iets te eten dat meer eiwitten bevat.
6. Neem eiwitarme tussendoortjes mee
Zo kan je vermijden eiwitrijk voedsel te eten wanneer je onverwacht langer van huis bent. Wees nieuwsgierig naar fruit en groenten uit andere landen. Dit zorgt voor extra afwisseling binnen het eiwitarme dieet. Een mango bijvoorbeeld is super sappig, zacht van smaak en bevat 0,6 g eiwitten per 100 g.
7. Ga op zoek naar vleesvervangers
Als je op zoek bent naar een eiwitarme vleesvervanger dan is jackfruit de oplossing! Jackfruit heeft een vlezige textuur, is vrij neutraal van smaak en kan daardoor gebruikt worden als vleesvervanger, zoals bij deze Jackfruit Vegan Stoof.
8. Breng afwisseling in je bereiding
Wanneer je de bereiding van een ingrediënt zoals brood of rijst iets aanpast, heb je meteen een ander gerecht. Zo kan je bijvoorbeeld eiwitarm brood toasten. Je kan hiervan ook eventueel croutons maken voor in de soep of een salade.
9. Creëer een ingrediënten kaart
Maak een kaart met daarop de voedingsmiddelen die je moet vermijden en geef die aan de chef van het restaurant of je bedrijfskeuken. Overweeg ook een lijst te maken van ingrediënten die je zeker mag eten en graag eet zodat ze voor jou iets lekkers kunnen klaarmaken.
10. Vind online inspiratie voor eiwitarme gerechten
Op sociale media bestaan er heel wat groepen en pagina’s waar eiwitarme gerechten worden gedeeld.
Bekijk bijvoorbeeld onze Hellowpro Facebookgroep of Instagrampagina, hier delen we elke maand verschillende zoete en hartige gerechten.