Focaccia met kaas & uien

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

15 minuten voorbereiding – 30 minuten rijzen – 15 minuten afbakken

Voor 12 porties (1 brood) Focaccia kan je op verschillende manieren bereiden. Dit eiwitarme focaccia brood wordt gemaakt in combinatie met kaas en uien wat voor een heerlijke en pittige smaakt geeft.

  1. Los het zout op in handwarm water.
  2. Doe de Loprofin Mix* met de gist en de olijfolie in een mengkom.
  3. Meng met behulp van een mixer met deeghaken en doe er geleidelijk aan het water met het opgeloste zout bij. Mix 5 minuten met hoge snelheid tot het een glad soepel deeg is.
  4. Doe het deeg in een ingevet broodblik.
  5. Laat het deeg bij 20°/25°C gedurende minimaal 1 uur rijzen. Het deeg moet dan in grootte verdubbeld zijn.
  6. Verwarm de oven voor op 240 °C (hetelucht). Doe water in een schaal en plaats deze in de oven. Zo wordt de korst van het brood heerlijk krokant.
  7. Doe de uienringen en eiwitarme kaas boven op het brood.
  8. Zet het brood in de oven voor 15 minuten.                                   
  9. Verlaag de temperatuur dan naar 220 °C en bak 15 minuten af.
  10. Laat het brood afkoelen op een rooster.

Tip van de chef

  • Kan gegeten worden als lunch of borrelhapje.
  • Bewaaradvies: Maak het brood een keer per week. Het is geschikt om maximaal 1 maand in te vriezen. Aanbevolen wordt om het brood in te vriezen direct nadat het uit de oven komt, zodat het zijn soepelheid behoudt. Doe er eventueel een sticker op met de bak datum en de hoeveelheid eiwit die het bevat.
  • Bekijk het artikel over het bakken van eiwitarme broden.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is.Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 12 porties

  • 500 g Loprofin Mix*
  • 380 ml water
  • 100 g uien
  • 100 g eiwitarme kaas
  • 40 ml olijfolie
  • 8.5 g gedroogde gist
  • 8 g zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)2514
Vetten (g)65.7
Vezels (g)21
Koolhydraten (g)464
Eiwitten (g)6.7

Gerelateerde gerechten