Focaccia Zongedroogde Tomaten Zwarte Olijven

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

15 minuten voorbereiding – 30 minuten rijzen – 12 minuten afbakken

Voor 6 porties (1 brood)

Een hartig eiwitarm Italiaans brood met zongedroogde tomaten en zwarte olijven.

  1. Snipper de ui.
  2. Bak de ui even aan in 1 el olijfolie.
  3. Meng in een grote kom Loprofin Mix*, de gedroogde gist en het zout.
  4. Voeg 3 el olijfolie toe en het lauwe water.
  5. Meng tot een grote deegbol. Mogelijk nog extra Loprofin Mix toevoegen wanneer het deeg te plakkerig is. Deeg mag niet aan de vingers blijven kleven.
  6. Voeg de gefruite ui, de in stukjes gesneden tomaten en paprika toe aan het deeg en kneed opnieuw tot een deegbol.
  7. Voeg een beetje extra Loprofin Mix toe indien nodig.
  8. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
  9. Druk het deeg met de handpalm plat tot een cm dik.
  10. Bestrijk het deeg met een beetje olijfolie en dek af.
  11. Laat het deeg 20 tot 30 min rijzen op een warme plaats.
  12. Verwarm de oven voor op 200°C.
  13. Maak met je vinger enkele gaten in het deeg.
  14. Bestrooi met zout en Provençaalse kruiden.
  15. Bak gedurende 12 min af in de voorverwarmde oven op 200°C.

Tip van de chef

  • Kan gegeten worden als lunch of borrelhapje.
  • Bakken: Je kan de broden in de oven of in een broodbakmachine bakken. De hoeveelheden blijven onveranderd. Kies bij de broodbakmachine voor het glutenvrije programma. De bereiding bij een broodbakmachine vraagt 5 minuten voorbereidingswerk, daarna moet het brood 1 uur 50 minuten bakken.
  • Bewaaradvies: Maak het brood een keer per week. Het is geschikt om maximaal 1 maand in te vriezen. Aanbevolen wordt om het brood in te vriezen direct nadat het uit de oven komt, zodat het zijn soepelheid behoudt. Doe er eventueel een sticker op met de bak datum en de hoeveelheid eiwit die het bevat.
  • Bekijk het artikel over het bakken van eiwitarme broden.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 250 g Loprofin Mix*
  • 175 g lauw water
  • 50 g ui
  • 25 g zongedroogde tomaten op olie
  • 25 g zwarte olijven
  • 25 g gegrilde paprika
  • 8,5 g gedroogde gist
  • 5 g zout
  • 5 g gedroogde Provençaalse kruiden
  • 4 el olijfolie

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1456
Vetten (g)46.3
Vezels (g)18.6
Koolhydraten (g)240.1
Eiwitten (g)9.7