Buche De Noel

25 Minuten 25 Minuten 2 Gemiddeld
Theoric Lesson : Cutting Technics

Bereiding

De kerstperiode is weer aangebroken en wat mag er natuurlijk niet ontbreken? Een eiwitarme kerststronk!

Voor het biscuitgebak

  1. Meng Loprofin Mix*, suiker, Loprofin drink LQ*, gesmolten boter en bakpoeder tot een redelijk vloeibaar deeg.
  2. Giet het op een geoliede bakplaat of bekleed met bakpapier.
  3. Bak 15 tot 20 minuten in een oven (thermostaat 6/7) op 180 à 200 °C.
  4. Nadat je het gaarheid met de punt van een mes hebt gecontroleerd, leg je het biscuitgebak op een schone, bevochtigde handdoek die het rollen vergemakkelijkt. Verwijder indien van toepassing het bakpapier.
  5. Smeer de jam op de nog hete cake.
  6. Rol voorzichtig op, ga langzaam verder, zelfs als de biscuit aan het afbrokkelen is. Snijd de uiteinden af. Om een mooie rol te krijgen kan de rol in vershoudfolie worden gewikkeld. Bewaar in de koelkast.

Voor de crème

  1. Giet alle Loprofin drink LQ*, boter en maïzena in een pan. Verwarm op laag vuur terwijl je roert met een houten lepel tot het mengsel begint in te dikken.
  2. Haal van het vuur.
  3. Schil de mango en verwijder de pit. Meng het vruchtvlees met de suiker en agaragar. Breng alles aan de kook in een steelpan.
  4. Meng de twee bereidingen en mix gedurende 30 tot 40 seconden in een blender of klop met een elektrische mixer gedurende 1 minuut.
  5. Laat afkoelen.
  6. Meng nogmaals goed, dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  7. Eenmaal gekoeld, kan deze crème worden opgeklopt met een elektrische garde om hem lichter te maken.

Tot slot

  1. Rol het deeg voorzichtig uit. Verdeel met behulp van de spuitzak de crème over het deeg; rol de stronk op en bestrooi vervolgens royaal met poedersuiker en/of geraspte kokos afhankelijk van de  eiwittoleranties.
  2. Versier naar keuze (zilveren suikerbolletjes, gekleurde hagelslag, poedersuiker, stervrucht ...)

Tip van de chef

  • Serveer in combinatie met fruit naar keuze.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix & Loprofin drink LQ zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • Voor de sponscake
  • 300 g Loprofin Mix
  • 300 ml Loprofin Drink
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g gesmolten boter
  • Zakje gist
  • 1 snufje zout
  • Voor de creme
  • 200 g mango
  • 200 ml Loprofin Drink
  • 120 g boter
  • 60 g suiker
  • 20 g maïzena
  • 2 g agar-agar
  • Poedersuiker en/of geraspte kokosnoot

Voedingswaarden

Energie (Kcal)4083
Vetten (g)202.5
Vezels (g)17.8
Koolhydraten (g)547
Eiwitten (g)8.9