Bananenbloem Lekkerbek
30
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Wil je eens iets anders? Maak dan zeker eens het eiwitarm bananenbloem lekkerbek recept klaar.
- Spoel de bananenbloem goed af onder de stomende kraan. Knijp per stronkje voorzichtig het vocht eruit met een schone theedoek. Probeer de stronkjes heel te houden.
- Meng op een bord 15 gram Loprofin Mix* met de viskruiden (voeg als je een hogere eiwittolerantie hebt wat fijngemalen nori-blad toe).
- Meng in een platte schaal 175 gram Loprofin Mix met het witbier, Loprofin Egg Replacer*, het zout en de peper (voeg eventueel wat knoflook poeder toe).
- Haal de bananenbloem eerst door het droge kruidenmengsel en daarna door het bierbeslag.
- Frituur je lekkerbek op een middelhoog vuur en laat ze uitlekken op keukenrol.
Tip van de chef
- Serveer met aioli.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Egg Replacer en Loprofin Mix zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- Evt. 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel Loprofin Egg Replacer (10 gram)
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 10 gram Mix voor Vis
- 15 gram Loprofin Mix
- 175 gram Loprofin Mix
- 200 milliliter witbier
- 250 gram bananenbloem in blik (uitgelekt)
- Zonnebloemolie voor frituren
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1092 |
---|---|
Vetten (g) | 1.8 |
Vezels (g) | 13.8 |
Koolhydraten (g) | 216 |
Eiwitten (g) | 6 |