Burgerbroodje

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld
Theoric Lesson : Cutting Technics

Bereiding

Dit heerlijke eiwitarme burgerbroodje kan gebruikt worden voor de bereiding van burgers. Het gebruik van de vele kruiden geeft het eiwitarme brood een pittige smaak.

  1. Verwarm de oven voor op 240-250 °C.
  2. Maak een mengsel van zuurdesem met 100 g Loprofin Mix*, de gist, de suiker en 100 ml lauw water.
  3. Kneed het deeg licht met de hand of keukenmachine. Laat het daarna ¼ uur laten rijzen.
  4. Voeg een deel van Loprofin Mix, het zout, de basilicum, de oregano en het water toe. Kneed daarna alles goed met de hand of keukenmachine tot een glad deeg.
  5. Bestuif de bakplaat van de oven met het laatste beetje van de Loprofin Mix en maak met behulp van een eetlepel nogal platte hoopjes deeg (leg ze genoeg uit een opdat ze elkaar niet raken tijdens het bakken).
  6. Dek af met een theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen in een warme omgeving.
  7. Doe de broodjes in de oven en laat ze gedurende 5 minuten op deze temperatuur bakken, verlaag nadien de temperatuur tot 210-220°C en bak ze nog gedurende 25 à 30 minuten.
  8. Laat het afkoelen.

Tip van de chef

  • Serveer het burgerbroodje met de eiwitarme burger van aubergine.
  • Combineer met de authentieke Zuid-Amerikaanse Guacamole met Loprofin Kruidencrackers.
  • Bewaaradvies: Maak het brood een keer per week. Het is geschikt om maximaal 1 maand in te vriezen. Aanbevolen wordt om het brood in te vriezen direct nadat het uit de oven komt, zodat het zijn soepelheid behoudt. Doe er eventueel een sticker op met de bakdatum en de hoeveelheid eiwit die het bevat.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is.Te gebruiken onder medischtoezicht.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 500 g Loprofin Mix*
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 10 g kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml lauw water
  • 7 g droge gist
  • 7 g zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1987
Vetten (g)13.1
Vezels (g)20.4
Koolhydraten (g)450.5
Eiwitten (g)6.4