Citroensaus
10
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Deze eiwitarme citroensaus smaakt heerlijk als dressing op bijvoorbeeld een salade. De citroensaus zorgt voor de frisse toets van het gerecht.
- Pers de verse citroenen.
- Hak de bieslook, augurk en ei klein.
- Meng alle ingrediënten door elkaar, inclusief de Loprofin Egg Replacer*.
- Bewaar in de koelkast in een isotherme doos.
Tip van de chef
Gebruik bij koude voorgerechten en salades.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Egg Replacer is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 1 eetlepel fijngehakte augurken
- 1 teentje geplette knoflook
- 60 g fijngehakte ui
- 40 g Loprofin Egg Replacer*
- peper & zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 185 |
---|---|
Vetten (g) | 0.2 |
Vezels (g) | 4.4 |
Koolhydraten (g) | 40.5 |
Eiwitten (g) | 1.4 |