Gekruide Groentenspies

Bereiding
De gekruide groentenspies bevat geen eiwitten en krijgt een heerlijk gerookte smaak door het grillen op de BBQ. De groentenspies is kleurrijk en lekker.
- Schroei de komijn en korianderzaadjes in een pan en laat het afkoelen.
- In een vijzel stamp je alle kruiden (behalve de verse) zeer fijn.
- Voeg de groene kruiden toe en plet met de stamper. Behoud nog een beetje structuur.
- Snij de groenten allemaal in dezelfde grootte en meng ze in een kom.
- Overgiet met olijfolie en meng ze met het kruidenmengsel. Meng zeer goed zodat alle groenten een laagje van de gekruide olie hebben.
- Prik de groenten op een stokje.
- Gril de groenten boven een matig vuur op je BBQ.
Tip van de chef
- Je kan de groenten op de spies aanpassen naar keuze. Werk eventueel met seizoensgroenten.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 50 ml olijfolie
- bussel verse peterselie
- bussel verse koriander
- bussel muntblaadjes
- Sap van 1 citroen
- 2 teentjes look
- chilipeper
- 1 kl koriander zaad
- 1 kl komijn
- el gerookte paprikakruiden
- 1 kl zout
- 1 kl citroenzeste
- Peper en zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 176 |
---|---|
Vetten (g) | 13.1 |
Vezels (g) | 6.7 |
Koolhydraten (g) | 9.7 |
Eiwitten (g) | 3.2 |