Jackfruit Stoof

Bereiding
Hmm een heerlijk stoofpotje op basis van jackfruit. Het gerecht bevat nauwelijks eiwitten en zit boordevol smaak.
- Spoel het jackfruit af met water, doe het in een doek en knijp het vocht eruit. Bestrooi met zout en peper.
- Bak de jackfruit in wat olijfolie bruin in een koekenpan.
- Snijd de ui en bak die in wat olijfolie in een stoofpan. Doe de jackfruit erbij en bak alles verder aan.
- Voeg dan het bier, de kruidnagel, laurier, tijm en appelstroop toe.
- Voeg de groentebouillon toe tot de jackfruit net onder staat.
- Besmeer de peperkoek met mosterd en doe in de pan.
- Laat de stoof minimaal een half uur zacht sudderen. Roer af en toe.
- Verwijder de kruidnagel en laurier. Maak de stoof af met een scheutje natuurazijn. Voeg naar smaak extra zout en peper toe en bind met wat maïzena.
Tip van de chef
- Jackfruit is de ideale vleesvervanger door zijn structuur en smaak. Doordat het nauwelijks eiwitten bevat kan je jackfruit makkelijk in verschillende gerechten verwerken.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1 blaadje laurier
- 1 blikje Green Shredded Jack Fruit (300 gram)
- 1 dunne plak peperkoek (30 gram)
- 1 eetlepel appelstroop (20 gram)
- 1 eetlepel maïzena (7 gram)
- 1 grote ui (60 gram)
- 1 kruidnagel
- 1 scheutje natuurazijn (10 milliliter)
- 150 milliliter Leffe bruin bier (½ flesje)
- 500 milliliter groentebouillon
- ½ eetlepel mosterd (10 gram)
- Olijfolie (10 gram)
- Snufje peper
- verse tijmblaadjes (3 gram)
- Zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 476 |
---|---|
Vetten (g) | 14 |
Vezels (g) | 15.2 |
Koolhydraten (g) | 71.2 |
Eiwitten (g) | 4.8 |