Pittige bospeentjes

25 Minuten 25 Minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Deze eiwitarme pittige bospeentjes worden geserveerd met een aubergine-rozemarijndip. Heerlijk als borrelhapje of als bijgerecht.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de bospeentjes goed.
  3. Schil ze niet en laat een klein beetje groen aan de bovenkant zitten.
  4. Marineer de bospeentjes met de olijfolie, gerookte paprikapoeder, nootmuskaat, witte balsamico-azijn en oregano.
  5. Bak de bospeentjes ongeveer 10 minuten in de oven.
  6. Bak vervolgens de aubergine ongeveer 10 minuten in de oven.
  7. Pureer dit tezamen met de Loprofin Drink*.
  8. Meng de auberginepuree met de rozemarijn en breng op smaak met peper en zout.
  9. Leg de bospeentjes op een bord.
  10. Doe de auberginedip in een bakje.

Tip van de chef

Serveer als bijgerecht bij de Jackfruit Vegan Stoof.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Drink is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 100 g aubergine
  • 50 ml Loprofin Drink*
  • 10 g oregano
  • 10 g rozemarijn
  • 5 ml witte balsamico-azijn
  • 4 bospeentjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 0,4 g zout
  • 0,4 g peper

Voedingswaarden

Energie (Kcal)356
Vetten (g)22.9
Vezels (g)13.6
Koolhydraten (g)27.2
Eiwitten (g)3.4

Gerelateerde gerechten