Italiaanse Pannenkoekjes
20
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Op zoek naar een nieuwe lunchoptie voor jou of je kind? Probeer dan zeker eens deze hartige eiwitarme Italiaanse pannenkoekjes, op smaak gebracht met verschillende kruiden.
- Doe de boter in het steelpannetje, zet het steelpannetje op de kookplaat en laat de boter op een laag vuur smelten.
- Meng Loprofin Mix*, Italiaanse kruiden, uienpoeder, knoflookpoeder en een snufje zout in de beslagkom. Voeg de gesmolten boter en Loprofin drink LQ* toe en roer met de garde tot een glad beslag.
- Doe een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en laat de olie warm worden. Schep met de opscheplepel drie kleine porties beslag in de koekenpan.
- Bak de pannenkoekjes tot ze aan de bovenkant bijna droog zijn. Keer ze om met een spatel en bak ze ook aan de andere kant goudbruin. Ga zo door tot het beslag op is!
Tip van de chef
- Vries de pannenkoekjes in zodat je er de dagen erna nog van kan eten.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- *Loprofin Mix & Loprofin drink LQ zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 7 porties
- 200 ml Loprofin Drink*
- 125 gram Loprofin Mix*
- 20 gram boter
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- scheutje zonnebloemolie
- snufje zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 878 |
---|---|
Vetten (g) | 41.1 |
Vezels (g) | 2.6 |
Koolhydraten (g) | 121.7 |
Eiwitten (g) | 2.3 |