Gingerbread koekjes

25 Minuten 25 Minuten 1 Makkelijk
Gingerbread koekjes

Bereiding

De kersttijd is pas compleet na het bakken van heerlijke gingerbread koekjes.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Doe de boter en suiker in een mengkom en klop goed.
  3. Roer Loprofin Mix*, stroop, gember en bakpoeder erdoor om een deeg te vormen (voeg indien nodig een kleine hoeveelheid water toe).
  4. Kneed het deeg ongeveer 30 sec op het werkvlak en rol het daarna uit tot het ½ cm dik is en gebruik een uitsteker om de gingerbread mannetjes uit te snijden. Rol en kneed de restjes lichtjes opnieuw om het resterende deeg te gebruiken.                                                                                                        TIP: Het kneden en uitrollen van een deeg doe je altijd op een licht bebloemd werkblad, zodat het deeg er niet aan vast plak. Gebruik hiervoor een beetje Loprofin Mix*. 
  5. Leg de koekjes op een bakplaat en bak 10–15 minuten tot ze licht goudkleurig zijn.
  6. Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Tip van de chef

  • Versier de koekjes met royal icing. Zoek inspiratie op bv. Pinterest.
  • Je kunt dit koekjesrecept gebruiken voor gingerbread huizen en versieren met royal icing of eiwitarme snoepjes. Een leuke activiteit tijdens de kersttijd om samen met de kinderen te doen.
  • Je kunt het koekjesdeeg tot 3 maanden invriezen na bereiding.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekeningen kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 150 g Loprofin Mix* + 10 g extra voor het uitrollen 
  • 100 g boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 el stroop
  • 1 tl gemalen gember
  • ½ tl bakpoeder

Voedingswaarden

Energie (Kcal)195
Vetten (g)10.2
Vezels (g)0.6
Koolhydraten (g)25.3
Eiwitten (g)0.1