Gingerbread koekjes
25
Minuten
Makkelijk
Bereiding
De kersttijd is pas compleet na het bakken van heerlijke gingerbread koekjes.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Doe de boter en suiker in een mengkom en klop goed.
- Roer Loprofin Mix*, stroop, gember en bakpoeder erdoor om een deeg te vormen (voeg indien nodig een kleine hoeveelheid water toe).
- Kneed het deeg ongeveer 30 sec op het werkvlak en rol het daarna uit tot het ½ cm dik is en gebruik een uitsteker om de gingerbread mannetjes uit te snijden. Rol en kneed de restjes lichtjes opnieuw om het resterende deeg te gebruiken. TIP: Het kneden en uitrollen van een deeg doe je altijd op een licht bebloemd werkblad, zodat het deeg er niet aan vast plak. Gebruik hiervoor een beetje Loprofin Mix*.
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak 10–15 minuten tot ze licht goudkleurig zijn.
- Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Tip van de chef
- Versier de koekjes met royal icing. Zoek inspiratie op bv. Pinterest.
- Je kunt dit koekjesrecept gebruiken voor gingerbread huizen en versieren met royal icing of eiwitarme snoepjes. Een leuke activiteit tijdens de kersttijd om samen met de kinderen te doen.
- Je kunt het koekjesdeeg tot 3 maanden invriezen na bereiding.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekeningen kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 150 g Loprofin Mix* + 10 g extra voor het uitrollen
- 100 g boter
- 50 g basterdsuiker
- 1 el stroop
- 1 tl gemalen gember
- ½ tl bakpoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 195 |
---|---|
Vetten (g) | 10.2 |
Vezels (g) | 0.6 |
Koolhydraten (g) | 25.3 |
Eiwitten (g) | 0.1 |