Bloody Mary Gazpacho
30
Minuten
Makkelijk
Bereiding
De Bloody Mary Gazpacho is een eiwitarme gazpacho dat je helemaal in de Halloween stemming brengt. Deze gazpacho kan ook geserveerd worden als koude soep tijdens de zomer.
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van de bleekselderij in een blender.
- Pureer dit tot een gladde soep.
- Haal de ‘draadjes’ van de bleekselderijstengel en snijd de bleekselderij in reepjes.
- Maak van de stengel en de draadjes een spinnenwebvorm (zie foto).
Tip van de chef
- Pas de hoeveelheid tabasco aan naar smaak, om de bloody mary meer of minder pittig te maken.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 150 ml tomato frito
- 40 g cherrytomaten
- 20 g komkommer
- 20 g rode paprika
- ½ tl tabasco (1 ml)
- 4 ijsblokjes
- 1 stengel bleekselderij (20 g)
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 127 |
---|---|
Vetten (g) | 5.4 |
Vezels (g) | 4.2 |
Koolhydraten (g) | 13.5 |
Eiwitten (g) | 3.3 |