Champignon Cappuccino

15 Minuten 15 Minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Op zoek naar een soepje dat iets weg heeft van een cappucino?  Probeer dan zeker eens dit eiwitarme champignon cappuccino recept.

  1. Verhit de boter in een pan.
  2. Voeg de champignons en de knoflook toe.
  3. Bak de champignons goudbruin.
  4. Voeg de groentebouillon toe en laat vijf minuten koken.
  5. Breng op smaak met de nootmuskaat.
  6. Mix de champignons en de bouillon tot een glad mengsel met een staafmixer.
  7. Laat afkoelen.
  8. Voeg de Loprofin Drink* toe en schuim op met een staafmixer tot een cappuccinoschuim.
  9. Serveer in een glas.

Tip van de chef

  • Maak het af met wat bieslook.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • *Loprofin Drink is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 40 ml Loprofin Drink*
  • 40 g kastanjechampignons
  • 40 ml groentebouillon
  • 5 g boter
  • 2 g knoflook
  • 2 g bieslook
  • 1 g nootmuskaatpoeder

Voedingswaarden

Energie (Kcal)72
Vetten (g)5.6
Vezels (g)0.8
Koolhydraten (g)3.6
Eiwitten (g)1.4