Champignon Cappuccino
15
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Op zoek naar een soepje dat iets weg heeft van een cappucino? Probeer dan zeker eens dit eiwitarme champignon cappuccino recept.
- Verhit de boter in een pan.
- Voeg de champignons en de knoflook toe.
- Bak de champignons goudbruin.
- Voeg de groentebouillon toe en laat vijf minuten koken.
- Breng op smaak met de nootmuskaat.
- Mix de champignons en de bouillon tot een glad mengsel met een staafmixer.
- Laat afkoelen.
- Voeg de Loprofin Drink* toe en schuim op met een staafmixer tot een cappuccinoschuim.
- Serveer in een glas.
Tip van de chef
- Maak het af met wat bieslook.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- *Loprofin Drink is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 40 ml Loprofin Drink*
- 40 g kastanjechampignons
- 40 ml groentebouillon
- 5 g boter
- 2 g knoflook
- 2 g bieslook
- 1 g nootmuskaatpoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 72 |
---|---|
Vetten (g) | 5.6 |
Vezels (g) | 0.8 |
Koolhydraten (g) | 3.6 |
Eiwitten (g) | 1.4 |