Eiwitarme Camembert hapjes

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Deze eiwitarme Camembert-style hapjes zijn echte comfort food. 

  1. Voor de spinazie-munt dip: Meng alle ingrediënten voor de dip en verwarm 5 minuten op middelhoog vuur. Blijf constant roeren. Laat afkoelen in de koelkast.
  2. Snijd de korstjes van de Violife ‘Camembert’ en snijd in mooie vormpjes.
  3. Meng Loprofin Egg Replacer* met water.
  4. Haal de Violife ‘Camembert’ eerst door de Loprofin Mix* en daarna door het Loprofin Egg Replacer* mengsel. Vervolgens door de verkruimelde Loprofin Crackers*.
  5. Herhaal dit proces nog een keer.
  6. Bak de gepaneerde Violife ‘Camembert’ stukken goudbruin in de olijfolie.

Tip van de chef

De smaak van dit recept past ontzettend goed bij de PKU Lophlex Select minttheesmaak*. 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin drink LQ, Loprofin Mix,  Loprofin Egg Replacer en Loprofin Crackers, alsook PKU Lophlex Select zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Recept van Nutricia Metabolics. 

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 1 stuk Violife ‘Camembert’
  • 30 g Loprofin Mix*
  • 100 g verkruimelde Loprofin Crackers*
  • 3 g Loprofin Egg Replacer*
  • 50 ml water
  • 2 g peper
  • 2 g zout
  • 20 ml olijfolie

Voor de spinazie-munt dip

  • 100 g fijngehakte spinazie
  • 6 g fijngesneden muntblaadjes
  • 8 g citroenrasp
  • 10 g citroensap
  • 1 g zout
  • 1 g peper
  • 40 ml Loprofin drink LQ*
  • 2 g johannesbroodpitmeel

Voedingswaarden (per stuk)

Energie (Kcal)163
Vetten (g)10
Vezels (g)1
Koolhydraten (g)16
Eiwitten (g)1