Aardbeientiramisu

30 Minuten 30 Minuten 1 Makkelijk
Aardbeientiramisu

Bereiding

Deze aardbeientiramisu is lekker zoet en fris. Echt een phenomenaal dessert.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voor het biscuitgebak klop je met een handmixer de boter op kamertemperatuur en suiker tot een luchtig mengsel.
  3. Meng Loprofin Egg Replacer* met lauwwarm in een kleine kom tot een gladde massa, voeg het toe aan het luchtig mengsel en klop verder.
  4. Voeg Loprofin Mix* en bakpoeder toe aan het mengsel en meng met wat water tot een glad deeg.
  5. Vet de ronde bakvorm (26 cm) in met wat boter, voeg het deeg toe en bak gedurende 15 minuten.
  6. Pureer ondertussen de aardbeien met crème fraîche en suiker.
  7. Maak de oploskoffie klaar en laat afkoelen.
  8. Gebruik een glas (7 cm) om cirkels uit het afgekoelde deeg te maken. 
  9. Maak de tiramisu in laagjes in een glazen kommetje. Leg één van de cirkels op de bodem van een glas. Besprenkel met koffie en doe er wat aardbeien crème op. Herhaal dit drie keer zodat je eindigt met aardbeien crème.
  10. Werk de tiramisu af met wat bruine suiker.

Tip van de chef

  • Werk af met een handvol verse aardbeien en enkele blaadjes verse munt.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix & Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 3 porties

Voor het biscuitgebak

Voor de aardbeiencrème

  • 30 g aardbeien
  • 10 g suiker
  • 60 g crème fraiche (40%)

Voor het besprenkelen

  • 60 g oploskoffie

Om te bestrooien

  • 10 g bruine suiker

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1003
Vetten (g)46.7
Vezels (g)23.4
Koolhydraten (g)126.7
Eiwitten (g)6.9