Dakpannetjes met sinaasappel
20
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Op zoek naar een extraatje voor bij de koffie? Dan zijn deze eiwitarme dakpannetjes met sinaasappel exact waar je naar op zoek bent.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de suiker, de Loprofin Mix* en de sinaasappelschil. Voeg hier geleidelijk eerst de gesmolten boter en dan het sinaasappelsap aan toe.
- Laat dit mengsel 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Vorm met behulp van een lepeltje kleine koepeltjes van dit mengsel op een bakplaat met bakpapier en zorg dat je ertussen genoeg ruimte overlaat, zodat ze bij het bakken niet tegen elkaar komen te liggen.
- Bak ze gedurende 3 à 4 min in de oven op 200 °C (totdat ze goudbruin van kleur zijn).
- Haal de nog warme dakpannetjes met een spatel los en geef ze de vorm van een dakpan door ze op een deegrol te leggen terwijl ze nog warm zijn.
Tip van de chef
Originele versnapering voor bij de koffie of thee.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 60 g fijne kristalsuiker
- 25 g gesmolten ongezouten boter
- 17,5 g Loprofin Mix
- 25 ml vers sinaasappelsap
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 500 |
---|---|
Vetten (g) | 20.4 |
Vezels (g) | 0.6 |
Koolhydraten (g) | 78.2 |
Eiwitten (g) | 0.4 |