Kaneelbroodjes

35 Minuten 35 Minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Met dit recept maak je makkelijk eiwitarme kaneelbroodjes klaar. Ideaal als tussendoortje of dessert.

  1. Doe Loprofin Mix* en de gist in de beslagkom en roer goed door. Voeg een snufje zout toe. Meet 400 ml lauwwarm water af. Doe 3 eetlepels zonnebloemolie en een kleine theelepel vanille-essence bij het water.
  2. Mix op de laagste stand gedurende 2 minuten beetje bij beetje het watermengsel door het Loprofin Mix-mengsel. Zet de mixer dan op de middelste stand en mix nog twee minuten.
  3. Vet de muffinvormen in met zonnebloemolie met een bakkwastje. Verdeel het beslag over de muffinvormen met de ijsschep.
  4. Maak de theedoek nat, leg deze over de muffinvormen en laat de broodjes 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  5. Verwarm de oven voor op 220 °C bij een traditionele oven en op 200 °C bij een hetelucht oven.
  6. Smelt de boter in een steelpannetje (of even in de magnetron). Smeer de broodjes in met het bakkwastje en de gesmolten boter. Meng de basterdsuiker en de kaneel en strooi over de broodjes.
  7. Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 12 minuten gaar.
  8. Haal de muffinvormen uit de oven. Haal de broodjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip van de chef

  • Bewaaradvies: Het is geschikt om maximaal 1 maand in te vriezen. Aanbevolen wordt om het brood in te vriezen direct nadat het uit de oven komt, zodat het zijn soepelheid behoudt. Doe er eventueel een sticker op met de bakdatum en de hoeveelheid eiwit die het bevat. De broodjes kunnen per portie ingevroren worden.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is.Te gebruiken onder medischtoezicht.

Ingrediënten

Voor 12 porties

  • 500 g Loprofin Mix*
  • 400 ml water
  • 40 g boter
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 8.5 g gedroogde gist
  • kleine theelepel vanilla extract
  • scheutje zonnebloemolie om in te vetten
  • snufje zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)2489
Vetten (g)64.9
Vezels (g)19.3
Koolhydraten (g)460.3
Eiwitten (g)6.1

Gerelateerde gerechten