Meringue Botjes Met Bloedsaus
30
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Zin in een origineel borrelhapje om Halloween te vieren? Probeer deze eiwitarme meringues in de vorm van een bot.
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.
- Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeer fijne zeef en vang het vocht op.
- Voeg aan dit vocht een ½ eetlepel citroensap toe.
- Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in 10 minuten zo dik mogelijk in een keukenmachine.
- Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en de citroenrasp toe.
- Doe dit mengsel in een spuitzak.
- Bekleed een ovenbestendige plaat met bakpapier.
- Spuit hierop met het schuimmengsel meringues in de vorm van botten.
- Bak ze in 3 uur knapperig in de oven.
- Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
- Meng de maïzena met een klein beetje water en maak er een glad papje van.
- Meng dit met het kersensap en de suiker tot een gladde saus.
- Serveer de botjes met de “bloedsaus”.
Tip van de chef
- Zin in nog meer borrelhapjes? Kijk eens naar het recept van de eiwitarme Vietnamese springrolls.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 350 g kikkererwten in pot (120 gram vocht)
- 250 ml kersensap
- 150 g fijne kristalsuiker
- 50 g suiker
- 10 g maizena
- 1 citroen
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1010 |
---|---|
Vetten (g) | 0.3 |
Vezels (g) | 3.9 |
Koolhydraten (g) | 244.8 |
Eiwitten (g) | 2.6 |