Meringue Botjes Met Bloedsaus

30 Minuten 30 Minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Zin in een origineel borrelhapje om Halloween te vieren? Probeer deze eiwitarme meringues in de vorm van een bot.
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.
  3. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeer fijne zeef en vang het vocht op.
  4. Voeg aan dit vocht een ½ eetlepel citroensap toe.
  5. Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in 10 minuten zo dik mogelijk in een keukenmachine.
  6. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en de citroenrasp toe.
  7. Doe dit mengsel in een spuitzak.
  8. Bekleed een ovenbestendige plaat met bakpapier.
  9. Spuit hierop met het schuimmengsel meringues in de vorm van botten.
  10. Bak ze in 3 uur knapperig in de oven.
  11. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
  12. Meng de maïzena met een klein beetje water en maak er een glad papje van.
  13. Meng dit met het kersensap en de suiker tot een gladde saus.
  14. Serveer de botjes met de “bloedsaus”.

Tip van de chef

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 350 g kikkererwten in pot (120 gram vocht)
  • 250 ml kersensap
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 50 g suiker
  • 10 g maizena
  • 1 citroen

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1010
Vetten (g)0.3
Vezels (g)3.9
Koolhydraten (g)244.8
Eiwitten (g)2.6