Vietnamese springrolls

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

De eiwitarme Vietnamese springrolls worden gemaakt met verschillende rauwe groenten. Kan geserveerd worden als borrelhapje.

  1. Kook de Loprofin rijst* volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de paprika, wortel, komkommer, bleekselderij in dunne reepjes. Hak de koriander fijn.
  3. Week de rijstvellen één voor één in een diep bord met warm water en leg ze vervolgens uitgerold op het aanrecht. Pas op, want ze zullen snel plakken na het weken.
  4. Leg in het midden wat van de Loprofin rijst. Leg daar wat groente op.
  5. Rol de vellen op tot een springroll (loempia) en serveer met de chilisaus.

Tip van de chef

Serveer het gerecht eventueel met een salade.

 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 50 g wortel
  • 30 g Loprofin rijst
  • 20 g rode paprika
  • 20 g bleekselderij
  • 20 g komkommer
  • 10 ml chilisaus
  • 5 g koriander
  • 2 rijstvellen

Voedingswaarden

Energie (Kcal)224
Vetten (g)0.8
Vezels (g)2.8
Koolhydraten (g)50.3
Eiwitten (g)2.2

Gerelateerde gerechten