Courgettedeeg Voor Hartige Taart

45 Minuten 45 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Dit smaakvolle courgettedeeg kan gebruik worden als basis voor de bereiding van verschillende eiwitarme taarten.

  1. Snijd en kook de courgette 5 minuten gaar, pureer deze en laat afkoelen.
  2. Doe de boter met de Loprofin Mix* en het zout in een kom.
  3. Mix dit in een keukenmachine totdat er een kruimelig deeg met de structuur van zand ontstaat.
  4. Voeg de Loprofin Egg Replacer*, het water en de courgettepuree toe. Kneed tot een samenhangend deeg.
  5. Wikkel dit goed in plasticfolie en leg ongeveer een half uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en kneed even zodat het handelbaar is, maar niet warm wordt.
  8. Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot zo’n grootte dat je er een springvorm inclusief de zijkanten van 20 cm mee kunt bekleden (28 cm ongeveer).
  9. Doe het deeg in de springvorm en zet nogmaals 10 minuten in de koelkast.
  10. Bak vervolgens 10 minuten in de oven.
  11. Laat afkoelen en het is klaar om gevuld te worden.

Tip van de chef

Ideaal voor de bereiding van eiwitarme courgette quiche met lente-ui.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix & Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 200 g Loprofin Mix*
  • 100 g boter
  • 50 g courgette
  • 5 g Loprofin Egg Replacer*
  • 2 el koud water
  • 1 tl zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1485
Vetten (g)82.2
Vezels (g)7
Koolhydraten (g)181.1
Eiwitten (g)2