Courgettedeeg Voor Hartige Taart
45
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Dit smaakvolle courgettedeeg kan gebruik worden als basis voor de bereiding van verschillende eiwitarme taarten.
- Snijd en kook de courgette 5 minuten gaar, pureer deze en laat afkoelen.
- Doe de boter met de Loprofin Mix* en het zout in een kom.
- Mix dit in een keukenmachine totdat er een kruimelig deeg met de structuur van zand ontstaat.
- Voeg de Loprofin Egg Replacer*, het water en de courgettepuree toe. Kneed tot een samenhangend deeg.
- Wikkel dit goed in plasticfolie en leg ongeveer een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal het deeg uit de koelkast en kneed even zodat het handelbaar is, maar niet warm wordt.
- Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot zo’n grootte dat je er een springvorm inclusief de zijkanten van 20 cm mee kunt bekleden (28 cm ongeveer).
- Doe het deeg in de springvorm en zet nogmaals 10 minuten in de koelkast.
- Bak vervolgens 10 minuten in de oven.
- Laat afkoelen en het is klaar om gevuld te worden.
Tip van de chef
Ideaal voor de bereiding van eiwitarme courgette quiche met lente-ui.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Mix & Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 200 g Loprofin Mix*
- 100 g boter
- 50 g courgette
- 5 g Loprofin Egg Replacer*
- 2 el koud water
- 1 tl zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1485 |
---|---|
Vetten (g) | 82.2 |
Vezels (g) | 7 |
Koolhydraten (g) | 181.1 |
Eiwitten (g) | 2 |