Courgette Quiche Met Lente Ui

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Deze eiwitarme taart wordt gemaakt met courgettes en lente-ui. Bak in de oven tot taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de rode ui fijn.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit de rode ui hierin ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  4. Snijd de courgette en de lente-ui fijn en voeg dit toe aan de rode ui.
  5. Laat ongeveer nogmaals 5 minuten garen op laag vuur.
  6. Mix de Loprofin Drink* met de Loprofin Egg Replacer*, de peper en het zout.
  7. Voeg dit samen met het groentemengsel.
  8. Vul de springvorm met daarin het courgettedeeg dat al eerder is gemaakt.
  9. Bak de taart ongeveer 30 - 40 minuten in de oven.

Tip van de chef

  • Bekijk via volgende link het basisrecept courgettedeeg voor hartige taarten.
  • Bereid de courgettequiche voor 4 porties. De overgebleven porties kunnen in de vriezer worden bewaard.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Drink & Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1 Courgettedeeg voor hartige taart
  • 10 ml olijfolie
  • 100 g lente-ui
  • 15 g Loprofin Egg Replacer*
  • 250 ml Loprofin Drink*
  • 3 g peper
  • 30 g rode ui
  • 4 g zout
  • 500 g courgette

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1872
Vetten (g)98.8
Vezels (g)17.3
Koolhydraten (g)225.5
Eiwitten (g)11.9