Courgette Quiche Met Lente Ui
60
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Deze eiwitarme taart wordt gemaakt met courgettes en lente-ui. Bak in de oven tot taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de rode ui fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de rode ui hierin ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Snijd de courgette en de lente-ui fijn en voeg dit toe aan de rode ui.
- Laat ongeveer nogmaals 5 minuten garen op laag vuur.
- Mix de Loprofin Drink* met de Loprofin Egg Replacer*, de peper en het zout.
- Voeg dit samen met het groentemengsel.
- Vul de springvorm met daarin het courgettedeeg dat al eerder is gemaakt.
- Bak de taart ongeveer 30 - 40 minuten in de oven.
Tip van de chef
- Bekijk via volgende link het basisrecept courgettedeeg voor hartige taarten.
- Bereid de courgettequiche voor 4 porties. De overgebleven porties kunnen in de vriezer worden bewaard.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Drink & Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1 Courgettedeeg voor hartige taart
- 10 ml olijfolie
- 100 g lente-ui
- 15 g Loprofin Egg Replacer*
- 250 ml Loprofin Drink*
- 3 g peper
- 30 g rode ui
- 4 g zout
- 500 g courgette
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1872 |
---|---|
Vetten (g) | 98.8 |
Vezels (g) | 17.3 |
Koolhydraten (g) | 225.5 |
Eiwitten (g) | 11.9 |