Mac & Cheese met bloemkool
25
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Op zoek naar een snel te bereiden eiwitarm recept? Probeer deze eiwitarme mac & cheese met bloemkool.
- Kook de Loprofin Fusilli* pasta zoals beschreven op de verpakking.
- Fruit de knoflook en de ui op laag vuur.
- Doe de bloemkoolroosjes hierbij.
- Gaar ongeveer 10 minuten op laag vuur (ze mogen nog wat knapperig zijn).
- Doe vervolgens de pasta, groentebouillon, Loprofin Drink* en paprikapoeder erbij.
- Breng dit aan de kook en bind met de kaassausmix tot dat er een dikke kaassaus ontstaat.
- Doe vervolgens de krulpeterselie erbij.
- Breng op smaak met peper en zout.
Tip van de chef
Vervang de Loprofin Fusilli eventueel door de Loprofin Spaghetti*.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Fusilli, Loprofin Drink en Loprofin Spaghetti zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 180 g Loprofin Fusilli*
- 100 ml groentebouillon
- 60 g bloemkool in roosjes
- 50 ml Loprofin Drink*
- 30 g ui
- 16 g kaassausmix
- 10 g krulpeterselie
- 10 ml olijfolie
- 3 g paprikapoeder
- 5 g knoflook
- Peper
- Zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 876 |
---|---|
Vetten (g) | 14.1 |
Vezels (g) | 5.6 |
Koolhydraten (g) | 180.7 |
Eiwitten (g) | 4.3 |