Risotto met boschampignons
25
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Zin in een eiwitarme risotto tijdens de Kerst? Probeer deze winter risotto met wilde champignons.
- Verwijder de steeltjes van de champignons en spoel ze snel af.
- Doe de olijfolie en de boter in een pan en bak de bruine champignons op hoog vuur, zonder te roeren, tot ze al hun water hebben afgegeven. Houd ze warm.
- Doe hetzelfde met de boschampignons en houd warm.
- Bak de sjalot en gehakte knoflook in 1 el olijfolie zonder te kleuren, voeg Loprofin Rijst* toe, roer deze door de olie tot de rijstkorrel transparant wordt.
- Voeg de witte wijn toe en kook tot het verdampt is. Hierna wordt de groentebouillon gaandeweg toegevoegd gedurende 8 minuten. Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe wanneer de rijst nog niet helemaal gaar is.
- Zodra de rijst gaar is, van het vuur halen. Roer de bruine champignons, zure room en boter erdoor.
- Schik op het bord met de risotto, boschampignons, een paar schaafsels vegan Parmezaanse kaas en gehakte peterselie en serveer direct.
Tip van de chef
- De wijn is optioneel, maar houdt de rijstkorrel steviger tijdens het koken.
- U kunt ook bevroren champignons gebruiken. Volg in dat geval de instructies voor de bereiding op de verpakking.
- Voeg een beetje extra vegan Parmezaanse kaas naar smaak toe.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 500 ml groentenbouillon
- 100 g Loprofin Rijst
- 50 g wilde paddenstoelen mix
- 50 g bruine champignons
- 30 g boter
- 20 ml olijfolie
- 10g vegan Parmezaanse vervanger
- 1 el creme fraiche
- 1 teentje knoflook
- 1 glas witte wijn
- Truffelolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 925 |
---|---|
Vetten (g) | 51.4 |
Vezels (g) | 2.2 |
Koolhydraten (g) | 96.5 |
Eiwitten (g) | 4.4 |