Romige pastinaaksoep met hazelnootolie en pastinaakchips

15 Minuten 15 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Een heerlijke eiwitarme pastinaaksoep voor tijdens de feestdagen. De soep wordt afgewerkt met hazelnootolie en pastinaakchips.

  1. Fruit in een pan de gesnipperde ui in een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Als deze glazig wordt, voeg je de pastinaak toe, geschild en in blokjes gesneden. Bak al roerend 5 minuten, zodat de pastinaak niet aan de bodem van de pan plakt.
  2. Voeg de bouillon toe. Dek af en laat sudderen gedurende 25 minuten, of tot de pastinaak zacht is.
  3. Voeg room, zout en peper toe en meng tot een gladde en homogene textuur. Als de soep te vloeibaar is, meng dan een eetlepel aardappelzetmeel in een glas water en voeg dan alles al roerend toe aan de soep: de textuur moet fluweelzacht zijn.
  4. Verkruimel de Loprofin Crackers* tot grof paneermeel. Meng een beetje hazelnootolie met het paneermeel voordat je het licht roostert in een pan.
  5. Was de extra pastinaak en snijd de pastinaak in zeer dunne plakjes. Dompel de chips in de friteuse tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op absorberend papier.

Tip van de chef

  • Vlak voor het opdienen: serveer de soep met een paar druppels hazelnootolie, wat geroosterd broodkruim en pastinaakchips.
  • Lekker in combinatie met eiwitarm brood.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Crackers is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingsziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 800 ml groentebouillon
  • 400 g pastinaken, geschild
  • 50 g pastinaken voor de chips
  • 20 g Loprofin Crackers*
  • 20 cl vetvrije room 40%
  • 1 etl aardappelzetmeel
  • 1 ui
  • olijfolie
  • hazelnootolie
  • peper
  • zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)726
Vetten (g)34.5
Vezels (g)24
Koolhydraten (g)80.2
Eiwitten (g)10.2

Gerelateerde gerechten