Minestronesoep
45
Minuten
Makkelijk
Bereiding
De minestronesoep is een echte Italiaanse maaltijdsoep. Deze soep wordt gemaakt op basis van verschillende groenten en aangevuld met heerlijke eiwitarme Fusilli pasta. Je kan de groenten eindeloos variëren.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, de knoflook en de champignons 5 minuten op hoog vuur tot de ingrediënten zacht zijn.
- Voeg de bleekselderij, zoete aardappel, knolraap, tomatenpuree, bouillon en wortels toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur wat zachter, plaats de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Doe de Loprofin Fusilli* erbij, laat nog 10 minuten koken en voeg de kool toe voor de laatste 2 minuten.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer.
Tip van de chef
Breng variatie in de soep door de pastavorm af te wisselen.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Fusilli is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 halve zoete aardappel (50 g)
- 1 kleine wortel (50g)
- 1 stengel bleekselderij (50g)
- halve ui (20g)
- 1 kwart knolraap (25 g)
- 25 g champignons
- 25 g geraspte kool
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klein teentje geplette knoflook (5g)
- 1 theelepel tomatenpuree (5g)
- 300 ml groentebouillon
- 100 g fijngehakte tomaten
- 40 g ongekookte Loprofin Spaghetti in kleine stukjes gebroken
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 379 |
---|---|
Vetten (g) | 11.9 |
Vezels (g) | 7.4 |
Koolhydraten (g) | 59.3 |
Eiwitten (g) | 5.5 |