Gegrilde bloemkool
50
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Bereid bloemkool anders door ze te grillen! Dit geeft de bloemkool een knapperige textuur. Het gebruik van verschillende kruiden geeft bloemkool een lekker pittige smaak.
- Verwarm de over voor op 180 °C.
- Pel en plet de knoflook. Meng met het paprikapoeder en de helft van de tijm. Voeg 2 eetlepels olijfolie, peper en zout toe.
- Schil de citroen en bewaar deze in een aparte kom.
- Snij het buitenblad van de bloemkool af. Gooi de stronk van de bloemkool weg zodat hij plat staat en maak een kruisje in de onderkant.
- Wrijf het hele oppervlak van de bloemkool in met het paprikapoedermengsel en leg hem daarna in een middelgrote diepe schaal.
- Schenk er een scheutje balsamicoazijn over en pers het citroensap erover uit. Doe de deksel erop en zet ongeveer 1u 20min in de oven op 180 °C totdat hij zacht is. Haal de laatste 20 minuten de deksel eraf.
- Haal de schaal uit de oven en giet de tomaten over de bloemkool.
- Bestrooi met de citroenschil en de resterende tijm.
- Zet de schaal nog 10 minuten in de oven tot de bloemkool goudbruin is. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en garneer met peterselie.
Tip van de chef
Serveer met abrikozen, salie en seizoensgroenten.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- bosje verse tijm
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- sap en schil van 1 citroen
- 1 grote bloemkool (1 kg) met blad
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 400 g tomaten in blik
- 1/2 bosje verse platte peterselie
- extra vierge olijfolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 714 |
---|---|
Vetten (g) | 4.6 |
Vezels (g) | 59.2 |
Koolhydraten (g) | 58.7 |
Eiwitten (g) | 27 |