Spaghetti met pestosaus
30
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Niet veel tijd om te koken? Dan is dit recept iets voor jou. De heerlijke pesto geeft een kruidige & romige smaak aan het gerecht.
- Kook de Loprofin Spaghetti* al dente in een ruime hoeveelheid kokend water met een beetje zout en olijfolie (ongeveer 13 minuten). Spoel af met lauw water. Laat de pasta goed uitlekken.
- Pestosaus: vermaal de Loprofin Crackers* tot poeder. Mix de olie en de blaadjes basilicum. Breng op smaak. Doe hier het poeder van de crackers bij.
- Doe de pasta en de pesto in een schaal en meng alles van onder naar boven.
- Serveer zo snel mogelijk.
Tip van de chef
Maak eventueel af met olijven en zongedroogde tomaten.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Spaghetti en Loprofin crackers zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 75 g Loprofin Spaghetti*
- ½ eetlepel olijfolie (pasta)
- 40 g Loprofin Kruidencrackers*
- 20 g blaadjes verse basilicum
- 60 ml fruitige olijfolie (saus)
- peper & zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1046 |
---|---|
Vetten (g) | 71.9 |
Vezels (g) | 2.2 |
Koolhydraten (g) | 97.4 |
Eiwitten (g) | 1.2 |