Pizza met tomaat oregano en basilicum
60
Minuten
Gevorderd
Bereiding
Zelf pizza maken? Het is helemaal niet zo moeilijk. De garnituur van deze eiwitarme pizza bestaat uit tomaat, oregano en basilicum.
- Het deeg: meng in een keukenmachine, of met de hand, de Loprofin Mix*, de gist en de olie. Voeg geleidelijk aan het water met het zout toe. Kneed 5 minuten met hoge snelheid. Het deeg moet glad worden, niet plakkerig. Het moet een soepele textuur hebben, maar vrij stevig zijn.
- Laat 1 uur rijzen. Kneed het deeg opnieuw met de hand. Rol het deeg dun uit met een roller en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het deeg met een kwastje licht in met olie. Gebruik ¼ deel van het deeg voor de pizza. Vries de andere delen in folie in. Het ingevroren deeg binnen 1 maand gebruiken.
- Verspreid de tomatensaus over de pizzabodem. Bekijk het recept hier.
- Afwerking : verwarm de oven voor op 240°C. Bak het deeg 5 minuten voor. Spreid de tomatensaus dun uit met een spatel. Leg daarop de dunne plakjes tomaat in een rij zonder dat ze elkaar overlappen.
- Breng op smaak. Bak tenslotte nog 7 minuten in de oven. Serveer warm of koud.
Tip van de chef
Je kan het garnituur afwisselen naar gelang de seizoensgroenten of wat je in je koelkast hebt liggen.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- Pizzadeeg:
- 4,25 g gist
- 250 g Loprofin Mix*
- 3 eetlepels olijfolie
- 210 ml water
- 4 g zout
- 15 g ongezouten boter
- Afwerking:
- 2 in zeer dunne plakjes gesneden tomaten
- Peper en zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 443 |
---|---|
Vetten (g) | 20.6 |
Vezels (g) | 4.7 |
Koolhydraten (g) | 60.3 |
Eiwitten (g) | 2 |