Galettes van zoete aardappelen

35 Minuten 35 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

De zoete aardappel galettes kunnen perfect geserveerd worden als hapje of voorgerecht. Dit type aardappel geeft een zoete toets aan het gerecht.

  1. Meng de geraspte zoete aardappel, de Loprofin Mix*, de peterselie, de appel en de lente-ui in een grote kom.
  2. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan, giet een deel van het mengsel in de pan, druk het plat om er een grote galette of 2-3 kleintjes van te maken.
  3. Bak 5-7 minuten op een zacht vuur en draai om. Bak nog ongeveer 4 minuten totdat de galettes mooi goudbruin van kleur zijn.

Tip van de chef

Serveer eventueel samen met een tomatensalade met basilicum.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *De Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1 halve geraspte appel
  • 1 halve zoete aardappel van gemiddelde grootte, geraspt
  • 1 theelepel verse gehakte peterselie
  • 2 eetlepels Loprofin Mix
  • 1 fijngehakte lente-uitjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden

Energie (Kcal)209
Vetten (g)10.3
Vezels (g)2.4
Koolhydraten (g)26.9
Eiwitten (g)0.9

Gerelateerde gerechten