Galettes van zoete aardappelen
35
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
De zoete aardappel galettes kunnen perfect geserveerd worden als hapje of voorgerecht. Dit type aardappel geeft een zoete toets aan het gerecht.
- Meng de geraspte zoete aardappel, de Loprofin Mix*, de peterselie, de appel en de lente-ui in een grote kom.
- Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan, giet een deel van het mengsel in de pan, druk het plat om er een grote galette of 2-3 kleintjes van te maken.
- Bak 5-7 minuten op een zacht vuur en draai om. Bak nog ongeveer 4 minuten totdat de galettes mooi goudbruin van kleur zijn.
Tip van de chef
Serveer eventueel samen met een tomatensalade met basilicum.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *De Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 halve geraspte appel
- 1 halve zoete aardappel van gemiddelde grootte, geraspt
- 1 theelepel verse gehakte peterselie
- 2 eetlepels Loprofin Mix
- 1 fijngehakte lente-uitjes
- 1 eetlepel olijfolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 209 |
---|---|
Vetten (g) | 10.3 |
Vezels (g) | 2.4 |
Koolhydraten (g) | 26.9 |
Eiwitten (g) | 0.9 |