Rijstsalade

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Deze rijstsalade kan perfect gegeten worden als bijgerecht of als fris gerecht tijdens de zomer. Dit eiwitarme recept bevat verschillende soorten groenten, zoals sperziebonen en kervel.

  1. Was de Loprofin Rijst*. Kook de rijst 10 minuten in gezouten kokend water. Laat de rijst uitlekken en afkoelen. Zet even aan de kant.
  2. Coupez les haricots verts en petits morceaux et faites-les cuire pendant 8 minutes.
  3. Snij de sperziebonen in kleine stukjes en kook ze gedurende 8 minuten.
  4. Schil ondertussen de bleekselderij en snij in gelijkmatige kleine blokjes.
  5. Pel de tomaat, haal de zaadlijsten eruit en snij de tomaat in kleine blokjes.
  6. Doe de gekookte rijst in een grote kom en doe hier de blokjes bleekselderij en tomaat, de sperziebonen en de kruiden bij. Breng op smaak met de citroensaus.

Tip van de chef

  • Verwerk de restjes groenten van de afgelopen dagen in de rijstsalade.
  • Gebruik seizoenssla (krulsla, babyleaf, veldsla, …)

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1 kleine tomaat (35g)
  • 30g gekookte sperziebonen
  • 75g Loprofin Rijst
  • 1.5g stengel bleekselderij (75g)
  • 1g fijngeknipte bieslook
  • 1g fijngehakte kervel
  • 40g citroensaus (zie recept)
  • peper en zout
  • verse kruiden ter versiering
  • blaadjes sla (optioneel)

Voedingswaarden

Energie (Kcal)477
Vetten (g)1.6
Vezels (g)6.6
Koolhydraten (g)108.7
Eiwitten (g)0.8

Gerelateerde gerechten