Libanese dip met Lavash brood
20
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Zin in een dipsaus die je smaakpapillen meeneemt op reis? Probeer dit Libanese eiwitarme sausrecept.
- Snijd de wortelen in kleine stukjes en kook ze totdat ze gaar zijn.
- Pureer alle ingrediënten (behalve het brood en de verse koriander) tot een gladde dip.
- Serveer dit met het Lavash brood en garneer met verse koriander.
Tip van de chef
- Kan ook gereserveerd worden met de Loprofin Crackers* of Loprofin Kruidencrackers*.
- Pas de kruiden aan naar smaak.
- Bewaar de Libanese saus op een koele plaats en consumeer binnnen de twee dagen.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Crackers en Loprofin Kruidencrackers zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 200 g wortel
- 10 g olijfolie
- 10 g groene olijven
- 10 g verse koriander
- 4 g limoensap
- 3 g verse gember
- 2 g paprikapoeder
- 1 g kaneelpoeder
- 1 g komijnpoeder
- 1 g korianderpoeder
- 1 stuk Lavash brood
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 246 |
---|---|
Vetten (g) | 13.7 |
Vezels (g) | 10.1 |
Koolhydraten (g) | 18.8 |
Eiwitten (g) | 7.2 |