Gebakken rijst

15 Minuten 15 Minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Een lekkere portie gebakken rijst met groenten naar keuze. Dit eiwitarme rijst recept is een basisrecept dat gebruikt kan worden bij de bereiden van vele andere eiwitarme recepten.

  1. Kook de Loprofin Rijst* volgens de instructies op de verpakking. Verhit een wok of een anti-aanbakpan. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan.
  2. Voeg de Loprofin Rijst toe en roer 2 minuten tot de rijst een kleur begint te krijgen.
  3. Onmiddellijk opdienen.

Tip van de chef

  • Voor een snellere bereiding bakt u de ongekookte rijst enkele seconden in een wok of een geoliede koekenpan en voegt u vervolgens 1 tot 2 glazen water toe. Roer en bak tot de rijst gaar en goudkleurig is.
  • Werk af met verschillende seizoensgroenten.
  • Besprenkel moet limoen voor een frisse toets.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 g Loprofin Rijst, gekookt

Voedingswaarden

Energie (Kcal)365
Vetten (g)11
Vezels (g)0.22
Koolhydraten (g)66.1
Eiwitten (g)0.3

Gerelateerde gerechten