Paëlla met groenten

45 Minuten 45 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Paëlla is een typisch Spaans rijstgerecht. Deze vegetarische paëlla op basis van eiwitarme rijst en groenten is zeer smaakvol en kleurrijk.

  1. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en de knoflook 2 tot 3 minuten.
  2. Voeg hier nu ook de selderij, de paprika en courgette aan toe. Laat 4 minuten bakken.
  3. Voeg de Loprofin Rijst*, de groentebouillon, de blokjes tomaat en de tomatensaus toe. Doe er al roerend de kurkuma, het paprikapoeder en de Cayennepeper bij. Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager.
  4. Laat 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot de rijst zacht is. Voeg wat bouillon of water toe als het mengsel te droog wordt. Voeg peterselie toe voor het opdienen.

Tip van de chef

Besprenkel het gerecht met limoensap voor een frisse toets.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/4 zeer fijngesneden ui
  • 1 teentje geplette knoflook
  • 25 g fijngesneden selderij
  • 25 g fijngesneden rode/gele paprika
  • 25 g fijngesneden courgette
  • 50 g Loprofin Rijst*
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 g kurkuma
  • 1 eetlepel tomatensaus
  • 125 g gezeefde tomaten in blokjes
  • 1 snufje Cayennepeper (optioneel)
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie

Voedingswaarden

Energie (Kcal)311
Vetten (g)6.9
Vezels (g)3.6
Koolhydraten (g)56.4
Eiwitten (g)4.1

Gerelateerde gerechten