Tomatensaus voor pizza
30
Minuten
Gevorderd
Bereiding
Een heerlijke tomatensaus is de basis voor de bereiding van vele eiwitarme pizza’s. Deze tomatensaus is makkelijk klaar te maken.
De tomatensaus
- Pel de tomaten.
- Snij de tomaten doormidden. Duw op de tomaten om de zaadlijsten te verwijderen. Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Fruit de fijngehakte ui in wat smeltende boter in een vrij grote hapjespan zonder de ui bruin te laten worden.
- Voeg na 2 minuten de in blokjes gesneden tomaten en oregano toe.
- Bak de groenten en roer af en toe met een houten lepel totdat al het water uit de groenten is verdampt.
- Laat afkoelen, voeg de fijngeknipte basilicum toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Afwerking
- Verwarm de oven voor op 240 °C.
- Bak het deeg 5 minuten voor.
- Spreid de tomatensaus dun uit met een spatel.
- Leg daarop de dunne plakjes tomaat in een rij zonder dat ze elkaar overlappen.
- Breng op smaak.
- Bak ten slotte nog 7 minuten in de oven.
- Serveer warm of koud.
Tip van de chef
- Voeg kruiden naar keuze toe.
- Kan als basis gebruikt worden voor de pizza met tomaat, oregano en basilicum.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 2 kleine tomaten 125 g
- 1 halve kleine ui (20 g)
- 15 g ongezouten boter
- 1 snufje gedroogde oregano (1 g)
- fijn zout, peper van de molen
- 3/4 blaadjes basilicum
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 147 |
---|---|
Vetten (g) | 12.8 |
Vezels (g) | 2.5 |
Koolhydraten (g) | 5.6 |
Eiwitten (g) | 1.3 |