Tomatensaus voor pizza

30 Minuten 30 Minuten 3 Gevorderd

Bereiding

Een heerlijke tomatensaus is de basis voor de bereiding van vele eiwitarme pizza’s. Deze tomatensaus is makkelijk klaar te maken.

De tomatensaus

  1. Pel de tomaten.
  2. Snij de tomaten doormidden. Duw op de tomaten om de zaadlijsten te verwijderen. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  3. Fruit de fijngehakte ui in wat smeltende boter in een vrij grote hapjespan zonder de ui bruin te laten worden.
  4. Voeg na 2 minuten de in blokjes gesneden tomaten en oregano toe.
  5. Bak de groenten en roer af en toe met een houten lepel totdat al het water uit de groenten is verdampt.
  6. Laat afkoelen, voeg de fijngeknipte basilicum toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Afwerking

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Bak het deeg 5 minuten voor.
  3. Spreid de tomatensaus dun uit met een spatel.
  4. Leg daarop de dunne plakjes tomaat in een rij zonder dat ze elkaar overlappen.
  5. Breng op smaak.
  6. Bak ten slotte nog 7 minuten in de oven.
  7. Serveer warm of koud.

Tip van de chef

  • Voeg kruiden naar keuze toe.
  • Kan als basis gebruikt worden voor de pizza met tomaat, oregano en basilicum.

 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie. 

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 2 kleine tomaten 125 g
  • 1 halve kleine ui (20 g)
  • 15 g ongezouten boter
  • 1 snufje gedroogde oregano (1 g)
  • fijn zout, peper van de molen
  • 3/4 blaadjes basilicum

Voedingswaarden

Energie (Kcal)147
Vetten (g)12.8
Vezels (g)2.5
Koolhydraten (g)5.6
Eiwitten (g)1.3

Gerelateerde gerechten