Gestoomde koolpakketjes

30 Minuten 30 Minuten 3 Gevorderd

Bereiding

Ga op een culinaire reis met deze eiwitarme Chinese gestoomde koolpakketjes gemaakt met diverse groenten.

  1. Blancheer de twee grote bladen Chinese kool een minuut en spoel meteen af met koud water.
  2. Kook de Loprofin Rijst* volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water.
  3. Meng en pureer de overige ingrediënten voor de vulling en meng dit met de rijst.
  4. Maak hier 2 pakketjes van en omwikkel met de koolbladeren.
  5. Snijd de groenten voor het groentebed fijn.
  6. Verwarm de olie in een pan.
  7. Roerbak de gember, de knoflook en de rode peper voor 3 minuten.
  8. Voeg de paksoi, Chinese kool, vijfkruidenpoeder toe en roerbak nogmaals 3 minuten.
  9. Blus met de sojasaus.
  10. Stoom ondertussen de koolpakketjes in een stoommandje warm.
  11. Leg de groenten op een bord, leg daarop de koolpakketjes en strooi de sesamzaadjes erover.

Tip van de chef

Serveer eventueel in combinatie met de pittige bospeentjes.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

2 grote bladen Chinese kool (80 g)

Groentebed

  • 50 g Chinese kool
  • 50 g paksoi
  • 10 ml sojasaus
  • 5 g gember
  • 5 g rode peper
  • 5 g knoflook
  • 5 ml zonnebloemolie
  • 2 g vijfkruidenpoeder
  • 2 g geroosterd sesamzaad

Vulling

  • 100 g Loprofin Rijst*
  • 10 ml Loprofin Drink*
  • 5 g knoflook
  • 5 g gember
  • 2 g peper
  • 2 g zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)487
Vetten (g)8.1
Vezels (g)5.7
Koolhydraten (g)103.6
Eiwitten (g)4.1

Gerelateerde gerechten